Hej och hejdå

Älskar nyår, gillar att göra upp planer för det nya och att se tillbaka på det gångna året. 2018 var ett ganska händelserikt år, inte som 2017 men jag har ingen som helst lust att på tio månader pressa in skilsmässa, flytt och byte av jobb igen, jag överlevde det en gång och det får räcka. 2018 var snarare året då jag kunde gå från att "överleva" till att faktiskt börja leva. 

Jag delar upp lite tankar under några kategorier:

Ego
Som sagt, jag kunde "börja leva". Komma fram till vad jag vill och vad som är viktigt för mig. Vet att den insikten kom smygande medan jag njöt av februariveckan i Österrike, alptoppar och genuint trevliga människor kan göra underverk för en lite sargad själ.
(null)

Familj
(null)
När mina tjejer är friska, trygga och glada då är jag också glad. Det kommer alltid att vara en sorg att jag missar halva deras uppväxt men jag ser samtidigt till att den tiden vi har tillsammans värderas högt och är bra på att ta tillvara på de stunder vi har för mys och äventyr. Och jag vet inte vad jag skulle göra utan mina kära föräldrar som också är världens bästa mormor och morfar. Eller utan tjejernas älskade moster Agneta som sopar mattan med mig när hon är på besök. 

Kärlek
Det visade sig att jag hade en läxa kvar att lära som inte pressades in under 2017 och jag kommer aldrig mer att tillåta att någon behandlar mig igen som under de första veckorna 2018. Men efter en vända ner i i djupet hittade jag mig själv igen under våren och livet gick sina outgrundliga vägar och plötsligt stod Han där. Han som jag hoppas på att jag får luta mig mot i soffan även om trettio år om det vill sig väl. 

Vänner
När livet är lite extra svårt så märks det tydligt vilka vänner jag alltid kan vända mig till. Vänner som bor nära och erbjuder sällskap en stund och vänner som bor långt bort men ändå undrar hur det är. Det känns som att året gav mig ett gäng nya vänner vilket kanske också bottnar i att jag faktiskt kan se mitt eget värde i en vänskapsrelation nu. Höstens weekend i Italien med tre av mina gymnasievänner och en nyfunnen vänn var en riktig pärla.
(null)

(null)

Hälsa
2018. Året då jag både diagnostiserades med diabetes typ ett och började behandlas med insulinsprutor som får mig att ständigt öka i vikt men också året då jag sprang Ultravasans 90km. Det här ska bli året då jag sluter fred med mig själv, lär mig att leva med min sjukdom och samtidigt kommer tillbaka i form. Mer muskler och mer långdistanslöpning. 
(null)
Arbete
Känner äntligen att jag på rätt ställe. Jag tycker att det är kul varje dag och är faktiskt bra på det jag gör. Börjar inse att jag faktiskt besitter en hel del kunskaper inom området. 

Favoriter
Ingen sammanfattning av 2018 utan att nämna höstens dykresa. Tror att jag kan tänka mig att spendera alla kommande födelsedagar på en dykbåt och under ytan. 
(null)
(null)

Ser fram emot fler äventyr 2019. Mer tid med mina älskade tjejer, min familj och min kärlek. Mer endorfiner och adrenalin, nya kunskaper och erfarenheter. Vill aldrig sluta vara nyfiken på vad livet har att erbjuda.
Visa fler inlägg