Lektält till Ebba - DIY

När vi besökte vänner för ett tag sedan blev Ebba alldeles till sig över det lilla lektält som tjejen i den familjen hade och då föddes idén hos mig att jag skulle bygga ett eget tält till henne. Fördelen med att bygga ett tält själv framför att köpa ett är
  • Man sparar en hel del pengar. Som med allt annat till barn så tar man ut mycket pengar för relativt enkla produkter. 
  • Man får vara kreativ och göra något med händerna.
  • Man får bygga något tillsammans med barnet.
Stommen till tältet är enklast tänkbara; bambupinnar och ett kasserat dubbelsängslakan. Bambupinnarna sågade jag och Ebba till så att det blev 5 långa pinnar på 180 cm och 4 korta pinnar på 80 cm, Ebba var högst delaktig i mätandet då tumstocken är bland det roligaste som finns.
Efter att ha bundit samman de långa pinnarna högst upp med hamparep och sedan fäst de korta pinnarna mellan dem så var det bara att svepa om lakanet och fästa med rep högst upp samt vid alla ben. Efter det återstod bara att pimpa lite. Ebba började direkt bära in kuddar och hämtade alla som fanns i vårat sovrum utöver de fem jag lagt fram till henne, huvudkuddarna fick vi sno tillbaka innan vi gick och lade oss på kvällen. 
 
Ebba visar stolt upp tältet för alla som kommer på besök och ligger gärna där inne och pratar med gosedjuren, även jag känner mig lite stolt när jag ser det ;-)
 
Visa fler inlägg