Det stora blå

Känslan att komma hem till mörkret och kylan i Sverige efter en underbar vecka i sol och värme var sisådär... Men så värt det. Första renodlade dykresan jag varit på och det göra jag väldigt gärna om, upplevelseresor är nog perfekt för mig som blir rastlös av att ligga stilla på stranden. 
(null)
Velade lite över om jag verkligen var bekväm med att dela den här bilden eller inte men jag gillar glädjen i mina ögon. Att få ligga där i solen på min födelsedag, tillbringa större delen av dagen i bikini och att det enda som står inbokat på dagens schema är dykning var helt perfekt. 

Det känns som att jag har nått en ny nivå med min dykning sedan jag återupptagit den i år, trots att jag tog mitt dykcertifikat för femton år sedan. Till stor del beror det nog på att jag inte längre accepterar att bli servad med allting utan att jag nu har en trygghet i att själv veta exakt hur min egna utrustning fungerar och att jag är trygg med den. 

Denna resa jag varit på med tjugo dyk i Röda havet har varit helt fantastisk. Klart vatten, färgsprakande koraller och mängder av fiskar. Jag hade bara med min gamla kamera på några dyk och några av de bilderna kommer nog läggas upp så småningom men jag har fått bilder från några andra som var med på resan.
(null)
Jag närmast i bild.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Veckans odiskuterbart bästa dyk var dag två i området S:t Johns som är underbart ställe att dyka på. Detta dyk bjöd bland annat på delfiner, haj, muränor och barracuda, går inte att önska så mycket mer. 

Det jag inte visste innan resan var om jag skulle våga genomföra de fyra planerade nattdyken men jag hade bestämt mig för att testa att göra ett för att se hur det skulle kännas. Med facit i hand så tyckte jag att känslan under nattdyken var den bästa, så fridfullt att bara ha sin ljuskägla att följa medan man ser de andras runt omkring. Trodde jag skulle vara mer rädd för det jag inte kunde se i mörkret men det fanns inte en tanke på det, ser fram emot att göra fler nattdyk framöver.

Livet på båten var otroligt avslappnande. Äta, sola, vila, och dyka. Och trevligt umgänge med ett gäng nya vänner, vi dansade bokstavligt talat på borden sista kvällen på resan. Ett minne för livet.
Visa fler inlägg