Årets första fyra dyk

Med en genomsnittstemperatur under helgens dyk på 6-7 grader så är det helt klart de kallaste dyk jag någonsin gjort. Inte så konstigt med tanke på att jag aldrig dykt i svenska vatten så tidigt på året som i april men i år startade dyksäsongen tidigt och ingen minns en fegis... 

Dykcentret i Smögen är ett underbart ställe att bo på för att uppleva undervattenslivet på västkusten och Lena som driver det lärde vi känna i Egypten i höstas så det var även kul att träffa henne igen. Och vilket väder vi haft! Bättre än så här blir det knappt i början på april; 10 grader (20-25 mot husväggen) och blå himmel.  (null)

(null)

(null)

(null)
Förutom själva dykandet är Smögen också himla härligt av andra anledningar som till exempel ta en promenad på granitklipporna eller en sväng på den berömda bryggan som är underbart tom på folk under lågsäsong. 
(null)

(null)

(null)
För att skriva några ord om dykningen så var den riktigt bra, första dyket som vi gjorde på förmiddagen idag slår sig in som det bästa jag gjort i svenska vatten. Inte djupast och inte längst tid under ytan men ett otroligt myller av nakensnäckor, googla för att hitta bilder på en oerhört fascinerande djurart.

En nackdel med dykning i svenska vatten är mängden utrustning som krävs... Här står jag med nästan full utrustning, väger drygt 25kg mer än vanligtvis och benen längtar efter tyngdlösheten under ytan. 
(null)
Helgen bästa? Det var att få vara iväg ett par dagar med han i bakgrunden på nästa bild. Exakt ett år sedan vi möttes för första gången på skjutbanan, tänka sig så det kan bli.  (null)

Visa fler inlägg