Italiensk höst


En helg med bästa vännerna i Italien kan vara bland det bästa som finns för att få ny energi och det har varit en helt fantastisk helg.
(null)
Fredagen tillbringades med en utflykt till Comosjön och det kan vara ett av de vackraste ställena på jorden. Tågresan dit var så vacker med höga berg och sjön som började skymta fram.  (null) 
(null)
Första stoppet blev Lecco och vi hittade det perfekta caféet med ett trädäck som gick ut över sjön. Poppade dagens första men inte sista Prosecco och drack dagens första men inte sista cappuccino, praktiskt att jag började dricka kaffe för några veckor sedan.  (null) (null)
(null) (null)
(null)
(null)
En halvtimme till på tåget tog oss lite norrut till Varenna där vi väntade en liten stund på att ta en färja över sjön, naturligtvis hann vi med en flaska Prosecco till och solen värmde riktigt skönt. 
(null)
(null)
På andra sidan sjön väntade dagens tredje by Bellagio och det är så otroligt vackert i alla byarna runt sjön. Vi hittade en restaurang precis vid sjön och njöt en stund innan vi sedan strosade runt i solen några timmar. Jag och Christina passade på att bada i sjön, 18 grader kändes faktiskt riktigt skönt. Ett magiskt ögonblick! 
(null)
(null)
(null)
(null) (null)
Middagen blev sedan tillbaka i Varenna på andra sidan sjön. Solnedgångar är min favoritstund på dagen tillsammans med soluppgångar och lägger man till en sjö eller hav så är det så vackert. 
(null)
(null)
(null)
(null)
Slocknade snabbt efter en heldag med en massa upplevelser..

På lördagen kändes det väldigt skönt att ha en dag på "hemmaplan" i Bergamo. Jag och Christina inledde dagen med att gå/jogga upp till toppen av cittá alta och San Vigilio där vi njöt av cappuccino på en Guide Michelin-belönad restaurang medan vi väntade in övriga sällskapet.
(null)
Sedan ramlade vi bokstavligt talat över ett av de mysigaste hotellen jag varit på där vi fick komma in och de trollade fram en underbar brunch till oss på terassen. Om jag bara ska välja ett tillfälle så var det här resans höjdpunkt, helt perfekt. Måste verkligen komma tillbaka och bo på hotellet.
(null)
(null)

(null) (null)
Mys på terrassen på eftermiddagen och sedan orkade vi inte ta oss ut igen utan avrundade med hämtpizza och rödvin. 
(null)
Söndagen handlade sedan om att få uppleva Milano under några timmar innan planet hem lyfte. Hade inga förväntningar på Milano men efter att ha hittat fram till några mysiga kvarter med loppisar och restauranger så fick jag ändå en positiv bild av staden. Och alla stora byggnader är minst sagt imponerande, svårt att ta in alla intryck.
(null) (null)
(null)
(null)




Visa fler inlägg