Dröm & Verklighet

Ibland känns det lite svårt att verkligen följa vissa drömmar och önskningar när det känns som att det inte kommer att fungera med barnen... Att segla två dagar med övernattning på båt var en sådan sak som skulle kunna vara otroligt härlig i drömmen och lite jobbig i verkligheten men den tanken kom på skam för det gick riktigt bra!

Seglatsen gick från hemmahamnen i Askersund och ut mot norra Vättern till Hjortholmen där vi ankrade upp för grillning, bad och övernattning. Vädret var med oss med sol och vind som gjorde att vi kunde segla båda dagarna. Första dagen kryssade vi utåt med rejäl lutning och jag vet inte om jag är helt förtjust i när det lutar så mycket..

Väl tillbaka idag hade Mia haft det goda förslaget att boka in oss hos Rönne kapell för kvällsmat, ett ställe jag hört talas om men inte kunnat tro att jag skulle ta mig till då det är nästan tio mil hemifrån.

Lite väl ystra barn stundtals men med fina ytor att springa runt på inne och ute så gick det bra. Otroligt tillmötesgående var de gällande att hitta någon mat som barnen skulle gilla. Jag åt moules frites och det var väldigt gott med ett härligt surdegsbröd och aioli till. Lagom till efterrätten flyttade vi ut till ett par filtar på gräsmattan, lät barnen springs fritt och njöt av hallonpaj med vaniljsås. Synd att det fortfarande ligger tio mil hemifrån för hit skulle jag gärna återvända.

Visa fler inlägg